“De Zeeuwsche Boerin” strooptaart


1 pak kruimeldeeg
boter
1 ei
300 g stroop
1 ½ dl slagroom
1 citroenschil geraspt
75 g geschaafde amandelen
50 g krenten en rozijnen
75 g vers witbroodkruim

Maak het kruimeldeeg volgens het pak en vul hiermee de met boter ingevette springvorm van 20 cm doorsnee. Dek het af met bakpapier en bak 15 min. af op 200°C in een heteluchtoven. Verwijder papier en zet de oven op 180°C. Meng slagroom, ei en citroenrasp met stroop, die door te verwarmen vloeibaar is geworden. Meng amandelen, broodkruim, krenten en rozijnen en meng dit met de stroopmassa. Giet de vulling op de taartbodem tot net onder de rand. Bak in 25-35 min. goudbruin. Laat het rusten voordat u het uit de vorm haalt.

Print deze pagina

Sluit dit venster